Chevres naines

In 2004 hebben we 2 kleine drachtige dwerggeiten (Bella en Evita van de Viermorgen) gekocht van Peter Blok uit Bennekom. Dit waren stamboekgeiten, zodat wij ook lid geworden zijn van het stamboek NFD en de stalnaam “Het Bovenveen” hebben aangevraagd. Deze 2 geiten zijn nog steeds aanwezig en stammoeders van onze fokkerij. 

Onze geiten zijn CAE-vrij, omdat ze anders niet bij onze zwoegervrije schapen mogen lopen. Tevens heeft onze stal de CL-vrije status.
 
     
Bella                           Evita                           Beauty vh Bovenveen
 
Door te selecteren op kleur hebben wij inmiddels een bonte variatie in de wei lopen. Bruin, zwart, bruinstippel, bruincontrastippel, bruinschimmel, wildkleur en chocoladebruin. Sommige hebben de tan-tekening (lichte onderbuik, knieën, spiegel en verticale strepen bij de ogen).
 
Jaarlijks streven we er naar 10 geiten te laten dekken. Bij het aflammeren is het telkens weer spannend welke kleuren de lammetjes hebben. Onder “nieuwe oogst” ziet u foto’s van de laatstgeboren lammeren.
 
Voor bloedverversing hebben we in 2006 de chocoladekleurige bok Agador van de Bokkerijdersburcht gekocht van Peter Blok. Omdat er niet veel CAE-vrije stamboekfokkers zijn hebben we in 2007 een bruine dwergbok gekocht van Arend Westendorp uit Enschede en deze in het stamboek laten opnemen. In 2008 hebben we eigen bokken gebruikt (Charlie van het Bovenveen en Barney van het Bovenveen). In 2009 hebben we Barney opnieuw gebruikt en zijn zoon Pablo van het Bovenveen. Pablo is zwart met een camelkleurige tan, heeft 2 witte vlekken en bovendien heeft hij de meelfactor. De meelfactor geeft witte stippeltjes bij de oorinplant en op de neus.
    
Barney vh Bovenveen Charlie vh Bovenveen            Pablo vh Bovenveen
 
Mocht u belangstelling hebben voor dwerggeiten of bokken, kom dan gerust eens langs.

Elk jaar opnieuw hebben wij kleurig fokmateriaal te koop.

 
Website laten maken door Best4u Group B.V.